Fux ut, fux in

2017-02-21

Igår hämtade jag hem Tilda, som jag köpte redan för ungefär ett år sen. Hon fick sen föl 2016 hos sin förra ägare och seminerades där, nu är fölungen avvand och det var dags att komma hit.

Tilda kommer ur ett riktigt fälttävlansmöderne så tanken är att göra några fler fälttävlanshästar. Hon har själv tävlat tom 1,40-hoppning och lätt fälttävlan inkl Breeders som fyra- och femåring. Hennes mamma Tosca är elitpremierad och tävlade svår fälttävlan. Morfar Ambassadeur gjorde det samma och alla Tildas syskon har tävlat framgångsrikt i både hoppning, dressyr och fälttävlan med störst framgångar i fälttävlan - flera stycken har gått svår klass. Det kommer också flera svårklasshästar i hoppning ur mödernet.

Tilda har fått sex föl efter sin tävlingskarriär och de äldsta har börjat tävla med bra resultat. Hon är nu dräktig med Click and Cash och avkomman är tingad.

 

 

Jaha och vem var fuxen som åkte ut då? Jo det var Halmerette B, vår nyblivna femåring som fölade ifjol. Hon ska nu ut i sporten och i ett samarbete med Sophia Ericsson, SE Eventing hoppas vi att hon får visa sin fulla potential. Hon löshoppar fantastiskt och har hittills varit helt okomplicerad i ridningen så förutsättningarna är goda. Hennes avkomma e Quintero är kvar här och han är riktigt fin tycker jag, även om alla åringar just nu ser ut som hårbollar. Vi får väl se vad som finns där till våren när han fäller av. 

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)