Full rulle!

2019-05-27

Nu är det full fart i fölfabriken! Fyra av sex föl har kommit till världen, de andra väntas i juli. På seminstationen har vi påbörjat ett ganska stort antal ston och seminerat fler än ifjol vid samma tid.

 

Fölen som är födda är dessa:

 

Magic

Sto född 15 april e Gamelus R u Cirieka Z. Ett föl som redan från början var bestämt att behållas om det blev ett sto. När hon var fem dagar gammal dog hennes mamma plötsligt och det känns väldigt bra att hon blir kvar! Cirieka drabbas troligen av någon form av kärlbristning, kanske något som uppstod redan i samband med fölningen. Med mycket tur och goda kontakter fick vi snabbt tag på en amma som med hjälp av hormonbehandling direkt tog sig an sitt nya föl, och det fungerar fortsatt mycket bra. Stort tack till alla som hjälpte till! Det var ett par tuffa dygn. Jag är glad att jag har både lång erfarenhet och goda vänner men en del saker kan man aldrig förbereda sig på helt enkelt.

 

Love Reaction

Föl nummer två var också ett sto, e Action Blue u Championa Z. Mamma är förstföderska och sköter det hela med bravur. "Lotta" är till salu! Jag tror inte hon blir så stor, mamma är ca 165 och jag gissar att hon blir något liknande. Mycket ädel och ganska kompakt modell.

 

Mary Lou

Ja, namnet förpliktigar... men denna kommer gå långt! Sto nummer tre, för övrigt, e Unlimited u Emmylou. Hon kommer ur en av världens bästa mödernelinjer där hennes mormorsmor är mor till Cassini I, Cassini II, Clarimo m fl. Hon är dessutom linjeavlad på Casall som återfinns i tredje led på både mödernet och fädernet och har också en god mängd fullblod genom mormorsfar Esteban xx. Mycket välbyggd och rörlig individ. Till salu till etablerad tävlingsryttare.

 

Eyes on the Prize

Nummer fyra kom igår och jag var helt säker på att det var en hingst, men icke... ett stort sto där någon målat med mycket färg! Borde vara en keeper men det här är en häst som förtjänar att komma ut på de stora banorna. Pappa är den lovande hingsten Million Dollar och mamma heter Heather Primera. Till salu till etablerad tävlingsryttare.

 

Eyes on the Prize

 

Ja semineringarna rullar på som sagt, av de egna är endast Toscana seminerad hittills och konstaterad dräktig med Farinjo des MEC (Carinjo - Kannan). Skicken fungerar bra precis som ifjol, med slingan inom Sverige och flyg från kontinenten. Nu kommer några veckor med helgdagar vilket kan bli krångligt med utlandsskicken och då inser man hur skönt det är att slippa fundera över det med de svenska! Sen är det ännu lite svårare när det är utomlands eftersom helgdagarna inte alltid är samma. Bra att tänka på om du ska välja en hingst som inte står i Sverige.

Det är ganska många ston på ingång och vi försöker lösa hästtetrisen så bra det går. Om du tänkt lämna ditt sto här är det just nu nödvändigt att hon kan gå i flock (undantaget ston med föl givetvis). 

Vädret ska också nämnas eftersom det är väldigt annorlunda mot ifjol. Man tröttnar lite fortare på regn har jag konstaterat idag, men visst är det otroligt skönt att det faktiskt regnar - gräset växer som gräs. Vi har kört ut en del unghästar på bete i förra veckan och nu kommer det växa ifrån dem tror jag. Men det är så mycket bättre än hur det var förra året. Hoppas bara det håller uppe nån vecka i juni sen så vi kan köra förstaskörd! Men det tänker jag inte börja oroa mig för nu.

Och tänk att jag redan döpt alla föl! Det blir en snabbare chipmärkning i höst när jag slipper stå där och grubbla på vad de ska heta :-D.

 

//J

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)