Ibland måste man bara

2015-05-10

Ni som känner mig vet att jag läser mycket hästannonser. Väldigt mycket. Och jag är nästan alltid på jakt efter intressanta ston. Dock är det svårt att hitta dem i Sverige, och gud vet hur många köpesannonser jag har haft ute.

Jag tittar därför ibland även på utländska sidor, blodslinjerna är ju de samma och många gånger är utbudet ganska mycket bättre. Så en dag i våras trillar jag över denna:

 

 

Halmerette B! Ett sto född 2012 med en fantastisk stam för hoppning. Hon är efter Zambesi (Heartbreaker - Calvaro), som är en av Hollands bästa hopphingstar för närvarande med 159 i hoppindex. Hennes mamma Palmerette (Julio Mariner xx - Almé Z - Le Mexico) har även lämnat två hästar i svår internationell hoppning; Voici B och Zitaire B, båda e Voltaire.

Ur stofamiljen kommer en mängd hästar i 1.60-hoppning, t ex Damiro (e Ramiro Z), Chopin (e Chellano Z), Jumpy des Fontaines (e Jus de Pomme), True Love B (e Heartbreaker) - ja listan kan göras hur lång som helst.

Jag föll såklart (som alltid) mest för hennes stam, men väldigt mycket även för hennes charm... som en vän uttryckte när hon fick se bilder på henne: "Hon ser ut som en jätte-welsh mountain!". Och det gör hon litegrann, men hon är också en mycket ädel, väl sammansatt häst av god modell och ett otroligt vackert huvud.

Hon verkar ha ett fantastiskt bra temperament och är rakt igenom okomplicerad (hittills ;-)). Dessutom rör hon sig riktigt bra, travar nästan som en dressyrhäst! Det ska bli otroligt spännande att se henne löshoppa.

Visst är hon vacker?

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)