Katt bland hermelinerna

2010-11-30

 

Det dök upp en islänning bland alla halvblod! Han ska bo hos oss under vintern och är jättesöt - ser ut precis som en isbjörn :). Besk som kikar fram där bakom liknar en arab i jämförelse.

Vad som mer dök upp var dock vintern. Härliga höst skrev jag i förra blogginlägget - nu är det otäcka vinter. Fy! Det är alldeles för tidigt för den här kylan, vi har haft under 10 minus nu i flera dagar. Med förra vintern i färsk minne så bävar man.

Igår kväll hade vi hoppträning i tältet eftersom de byter botten i ridhuset, gissa om det var kallt!!

Funderar kring att investera i värmevattenkoppar, vi har vatten i baljor nu för jag inbillar mig att det är bättre för hästarna. Men ska det bli långvarig kyla och ytterligare en vinter så vet jag inte. Nu får jag köra varmvatten i baljorna, det funkar ju, är dock en del jobb. Vi har allt vatten inne så det blir inte riktigt lika kallt som ute, åtminstone inte i stora ligghallen. Men i alla fall.

Hästarna mår bra i kylan, de har alltid mat och är faktiskt inne rätt mycket. Deras hovar mår mindre bra, de blir jättetorra och det är stenhårt i backen. Som synes på bilden ovan så har vi heller ingen som helst snö - bara lite puder. Vilket vi verkar vara ganska ensamma om i landet?

Kylan är så grym, den biter sig in och jag finner ingen nytta med den.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)