Föl och nya föl

2010-06-13

Sådärja, nu har det hänt lite sen sist! Bonnie konstaterat dräktig - med tvillingar =(. Hon är ju betäckt naturligt så vi har ingen koll på ägglossning, men de verkade vara runt 16-18 dagar. Fördelen med semin är ju att man vet hur det ser ut innan också! Då kan man titta lite tidigare än vanligt om man tror det finns risk för tvillingar.

Nu ska vi kolla igen i veckan som kommer, kanske en har gått tillbaka av sig själv annars får vi helt enkelt spruta bort båda och börja om på nytt. De låg för nära för att klämma den ena.

Choice är också dräktig, med Bravour. Ett skick bara, det gillar vi!

Misty är också igång, hon seminerades med Baltimore i torsdags och hade släppt ägg på lördag.

I går förmiddags fölade Neva ute i hagen. Mitt framför ögonen på mig och veterinären ;). Det blev en hingst, mycket vacker, tyvärr har han en senkontraktur på ena fram så de får stå på box med regelbunden stretching i nuläget. Prognosen är god och det brukar sällan bli problem, men det kräver mycket jobb och att man tar tag i det direkt.

Som grädde på moset vägrar Neva släppa efterbörden. Hon ställde sig snabbt (för snabbt) upp efter fölningen, och sen har inget kommit ut. Hon är nogsamt behandlad och motioneras utan fölunge flera gånger om dagen. Alla veterinärer jag pratat med säger att man ska ha is i magen, det är mycket farligare att börja dra i efterbörden än att låta den sitta. Så jag litar på dem.

I veckan som kommer är det Novas tur att kollas på 30-dagarsbrunsten, jag har fortfarande inte bestämt hingst eller om jag alls ska betäcka henne själv - kanske lånas hon ut.

Vädret är trist, det har regnat massor! Hästarna klafsar fram på betet. Gräset växer väl ganska bra, men det kunde gott vara varmare. Jag vill ha riktig sommar! Det var underbart den där veckan med fint väder, när man kunde gå i shorts och blev solbränd.

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)