The Chronicle

2017-01-01

Då var 2016 till ända. Ett år som har gått rasande snabbt! Jag har som vanligt inte hunnit med att blogga särskilt mycket och lovar heller ingen bättring. Men en lite årskrönika ska jag försöka få till i alla fall, och kanske en liten framåtblick.

Sex egna välskapta föl föddes 2016 (plus en inackorderad, tillika välskapt). Fem var till salu och fyra är sålda, alla till ambitiösa duktiga ryttare och det känns riktigt kul! 

 

High Hopes, sto e Corporal VDL u Heather Primer (Heartbeat - Cortez) såld till Rebecka Tell och Sivert Jonsson

Fair Cash, hingst e Click and Cash u Fair Choice (Cortez - Dragon) såld till Anna Jonsson

Columbia Z, sto e Calandro u Abbedissa xx (Bosuns Watch - Lend a Hand) såld till Emelie Malmström

Paradise, hingst e Party Dance u Thimberly (Clearway - Alasca Z) såld till Håkansson Häst AB

 

I år väntas åtta egna föl och flera av dem är eller kommer vara till salu. Se vilka kombinationer som planeras här.

Jag har också köpt tre nya ston. Toscana, som köptes tillbaka från tävlingsbanan på grund av skada, Just On Time och Tilda som ännu inte är presenterad (hon står fortfarande kvar hos förra ägaren med sitt föl från 2016 vid sidan). Just nu känns kvoten fylld och det är lagom med damer inför året som kommer men det vet man såklart aldrig. Några av mina ston börjar bli till åren så kanske blir det pension för nån av dem redan i år.

Vi hade en himla snurr på seminverksamheten under 2016. Mer än dubbelt så många ston som året innan så det var verkligen fullt upp. Mest begränsande för oss är stall och hagar så det blir ett himla pusslande med hästar. Som tur var hade vi vädret på vår sida, det var en bra sommar hästmässigt med inte jättemycket regn och väldigt få varma dagar - de senare är oftast de värsta för ibland måste alla ston som inte går på bete tas in dagtid. I år tänker jag inte ha något hingstbete utan istället frigöra den marken till ston. 

Självklart snurrar en del tankar kring hur man kan utveckla verksamheten. Vi har som sagt lite platsbrist så några boxar till och kanske bygga ännu en lösdrift vore väldigt bra. Det finns också lite planer på nya samarbeten på hingstsidan inför 2017, mer om detta kommer längre fram när vi vet lite mer. Eventuellt kommer min hingst Vångsundas Paddington (welsh sekt B) också vara i avel.

Våren känns långt bort men ni anar inte hur snabbt de här tre månaderna går... Vips så är vi där! Mina första föl kommer i april och seminstationen öppnar vi som vanligt i slutet av april. Mer info kommer här och på Facebook. Glöm inte att gilla oss där :-).

 

//J

 

Nytt år. Oskrivet blad. Rensopad stallgång.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)