Montana

2012-04-15

 

 

Idag har jag hämtat mitt nya avelssto - jättespännande! Jag har verkligen letat länge, visst har det funnits intressanta ston, men... det är riktigt svårt att hitta ston som är värda att avla på tycker jag. Konstigt nog, i dessa tider.

Nu blev det inte riktigt som planerat ändå, jag har ju varit väldigt noga med att stona ska ha egna meriter vilket jag faktiskt helt frångick. Denna dam är helt utvald på sin stam, more or less.

Damen i fråga heter Montana och är e Iowa (Libero H - Nimmerdor) - Voltaire - Ibrahim. Hon är en ren "Sunneprodukt" faktiskt, fast hennes mamma är född i Frankrike och pappa i Holland. Men båda tävlades av Emma Rosenqvist (fd Wester) och bodde alltså här under sin aktiva tid.

Iowa var en hingst som jag avgudade under hans aktiva period, han var så fantastiskt kapabel på tävlingsbanan och en otrolig gummiboll. Han har därtill en riktigt bra stam, men trots detta så har jag alltid trott att jag gillade honom mest för att han var en "lokal förmåga", haha.

Nu höjdes han till A i år och han har verkligen bevisat sin förärvning, så min känsla var nog mer än en känsla :). Han har många placeringar i svår internationell hoppning och vann Sires of the World år 2000.

Montanas mamma heter Favorite du Pas. Hon är Elitpremierad och har bland annat lämnat avkommorna Mistral (e Quidam de Revel), svår hoppning och exp Brasilien och Hasard (e Heartbeat), hoppdiplom, godkänd ASVH 2012.

Montana har själv inte tävlat pga skada, men fick klass I i både hoppning och gångarter på sitt treårstest. Hennes äldsta avkomma (e Clinton I) är tre år i år och förbereds för treårstest, han är fortfarande hingst och om allt går som planerat kommer han att matchas för bruksprov.

Ett trevligt sto av en typ som jag gillar - inte jättestor (har inte mätt men ca 165-166 gissar jag), lätt och ädel med mycket egen vilja och motor. Hon är korrekt och rör sig riktigt bra!

Hingstvalet är inte klart men det blir sannolikt något på C, det måste vara rätt på detta blod.

Hon var inte någon särdeles utpräglad fotomodell dock så detta var det bästa jag fick till idag:

 

Antal kommentarer: 2

2012-04-24 13:28:22 - Marie

Stort GRATTIS till nya hästen. ska bli kul att följa er väg tillsammans, gör ett bra hingstval (inte så lätt) så blir det bra. :D

2012-04-25 08:57:01 - Jenny

Ja ack och ve, dessa hingstval!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)