And then spring came...?

2016-01-31

De som säger att vädret är som vanligt ljuger! Jösses vilket omslag det blev. När jag skrev förra inlägget för tre veckor sen var det riktig vargavinter. De senaste två dagarna har våren hängt i luften!

Det blir alldeles säkert vinter igen, det tvivlar jag inte på. Det ska tydligen bli snö redan i morgon - men det är otroligt skönt ute nu, även om det har blåst ganska ordentligt. 

 

Två veckor mellan bilderna

 

Än så länge har det hållit sig fruset i hagarna och hästarna är rena och fina. Det är en skön tid för dem. Inga insekter, varken för varmt eller för blött utan bara lugnt och skönt. Vi har harmoniska grupper i båda lösdrifterna men lite ändringar är på gång eftersom det kommit nya hästar och någon ska flytta till sin nya ägare. Så jag hoppas det håller sig lugnt även efter lite ommöblering. 

När det är sånt här väder längtar man verkligen till den riktiga våren! Till fölen och till betäckningssäsongen. Som jag skrev innan har jag en plan för mina egna och det droppar in förfrågningar om semin varje vecka. Kul! Det blir nog ett gäng ston i år också.

Det har blivit väldigt lite ridet i januari, tiden räcker tyvärr inte. Men Darkness har i alla fall varit iväg på inridning och skött sig väl. Nu ska hon löshoppa lite mer så får vi se om det blir treårstest. Hon är ganska känslig så vi tar det försiktigt. 

Förresten så har lamningarna börjat. Lite för tidigt för min smak men så är det när man inte styr upp det hela ;-). Tre tackor har lammat än så länge och jag tror ett par är på G de närmaste dagarna. Det blir nog utdraget misstänker jag. 

 

Åh, en sak till! Den här sidan kommer inom kort att byta adress till den något enklare www.athenas.nu. Jag meddelar när det sker men det kan ju vara bra att veta redan nu :-).

 

//J

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)