Ljuset återvänder så sakteliga

2017-01-19

Nu börjar det märkas att vi går åt rätt håll! Det är faktiskt ljusare både på morgnar och kvällar och när vädret är som idag - plus 7 grader - känns det redan som mars. Tack och lov är det bara januari ;-).

Jag har redan fått in första hästen i språngrulla och ytterligare ett tiotal har bokat plats. Så det blir helt säkert full fart även i år! Så himla roligt att många betäcker och att så många har tillförsikt inför framtiden. Det verkar vara stort sug efter bra avelsston, jag har sett många köpesannonser i vinter. 

Stona här börjar föla i april så ännu är det en tid kvar, men de börjar bli tjocka nu tanterna! Antagligen är det väl mest mat än, men ändå... De har fina dagar där de knatar mellan foderhäck, beteshage (jo de strävar och betar gräs även mitt i vintern) och ligghall. Tuffa tider. Vi har en väldigt harmonisk flock utan bråk vilket är skönt men vi är också väldigt noga med att grupperna ska fungera.

Svårare har det varit att få "killgruppen" att fungera i år. Det har varit rörigt med hästar in och ut och just nu är de bara två i lösdriften och de andra två får stå inne på nätterna och i hage på dagen. Det blir såklart mera arbetsintensivt men det är viktigt att det är lugn och ro.

Inför säsongen hjälper jag gärna till med era hingstval, bara maila eller slå en signal så resonerar vi lite :-). Än så länge är det kanske lite för många osäkerhetsfaktorer men man kan alltid påbörja grubblet. Det har ibland förmåga att ta sin tid. För egen del har jag nog 10-15 hingstar jag vill använda men så många föl planerar jag inte att göra, så det blir såklart ett ytterligare urval.

Vi väntar också ett gäng föl som är till salu i år, om du är sugen på att vara med från början men själv inte har möjlighet att ta föl. Alla våra ston kommer ur starka mödernen och kombinationerna är genomtänkta matchningar. Ofta säljs våra föl ganska tidigt och det är inte ovanligt att de tingas mot handpenning innan de föds så det gäller att vara ute i god tid om man är sugen på något speciellt. Du kan se vilka föl som väntas på salusidan.

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)