Liten uppdatering!

2013-09-25

Nu har det varit skandalöst dåligt med bloggandet (igen...). Men här kommer i alla fall en liten uppdatering.

Säsongen har avlöpt väl. Vi fick tre fina egna föl och ett sto fölade också hos oss. Alla ston på seminstationen blev dräktiga! Otroligt bra resultat och ett fåtal omlöp.

Det har varit en fantastisk sommar, med bra väder som gjort det enkelt att skörda gräs och dessutom medgett många timmar på stranden. Bra uppladdning inför vintern!

Två hästar är sålda nu på sensommaren, Nebraska till Helle i Mellerud och Jersey Girl till Jonas i Dalby. Vi har också haft spekulanter på flera andra och det känns alltid kul! Vi får se om några fler affärer går i lås innan vintern.

Choice föl Darkness (e Click and Cash) visades på fölvisning och blev Värmlands bästa hoppföl, med 9 poäng på typ och 8 på både trav och galopp. Otroligt roligt! Hon är riktigt fin och jag tror faktiskt inte att hon blir till salu.

 

Darkness på fölvisning, foto Therese Augustsson

 

Vi har några inackorderingar inför vintern men har plats för ett par till, så hör av dig om du är intresserad. Gäller det föl födda i år så vill vi helst att de kommer med sin mamma en månad och att mamma sen åker hem (om hon inte ska bo kvar såklart). Detta blir absolut minsta möjliga förändring för fölet och alla brukar klara omställningen mycket bra.

 

Dräktiga ston inför nästa år är:

Fair Choice, dräktig med Boss VDL

Montana, dräktig med Indoctro (fölet tingat)

Chivonne Z, dräktig med Iowa.

 

Även treåriga Valerie var dräktig men tyvärr tom på senaste kollen. Till henne letar vi ryttare, vet du nån? Hennes båda föräldrar har meriter i svår internationell hoppning och hon kommer ur en mycket bra stofamilj. Hon är inriden och löshoppad och har en mentalitet som kan ta henne hela vägen. Till svårklassryttare kan vi tänka oss en mycket förmånlig deal.

Hingstvalet till nästa år är så gott som redan klart men det kan såklart komma att ändra sig... nästa helg är det dags för championaten på Flyinge, då brukar inspirationen flöda och nya kandidater kan mycket väl dyka upp.

 

//J

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)